Renoveren met respect voor de architectuur

We zijn trots op alle opdrachten die we uitvoeren, van klein tot groot. Maar af en toe zit er een project tussen dat een speciaal plekje inneemt. De renovatie en verduurzaming van 40 woningen in de Populierbuurt in Bergen op Zoom is zo’n project.

Na een gedegen en prettige voorbereiding in het bouwteam met De Kok Bouwgroep, installatiebedrijf P. Jansen en Stadlander was het zover: we konden starten met de werkzaamheden. Het project Populierbuurt bestaat uit 88 woningen, verdeeld over 8 blokken. Van deze 88 woningen zijn er 48 gesloopt en 40 gehandhaafd. De Kok Bouwgroep pakte de sloop en vervangende nieuwbouw op. Geluk ging aan de slag met het onderhoud, renovatie en verduurzaming van de 40 gehandhaafde woningen.

Grote stap vooruit
Aan de bestaande woningen is er een scala aan werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn de daken hoogwaardig geïsoleerd, zijn alle kozijnen vervangen en voorzien van HR++ beglazing en is er mechanische ventilatie aangebracht. Ook de spouwen zijn geïsoleerd, het voegwerk is vernieuwd en de trappenhuizen gerestyled. De lijst van werkzaamheden gaat nog wel even door. Met alle vernieuwingen hebben de woningen zowel onderhoud technisch als energetisch een grote stap vooruit gemaakt. Een bijzonder onderdeel van dit project is het hergebruiken van de bestaande keramische dakpannen in het kader van duurzaamheid.

De woningen zijn gerenoveerd met veel aandacht voor handhaving van de uitstraling, vorm en details. Ook de vervangende nieuwbouw sluit goed aan op de bestaande bouwstijl. Als ook de nieuwbouw gereed is staat er voor de bewoners een prachtig complex met een mooie mix van bestaande en nieuwe woningen.

Opdrachtgever
Stadlander