Gespikkeld bezit vraagt om andere aanpak

Voor Induco en Stadlander hebben we bij 30 woningen in Steenbergen onderhoud uitgevoerd in combinatie met energiebesparende maatregelen. De woningen vallen onder zogenaamd ‘gespikkeld bezit’.

Dit zijn grotendeels niet aaneengesloten woningen, gelegen op verschillende plekken in een wijk. De woningen grenzen in veel gevallen aan tussenliggende koopwoningen. Waar we voor de meeste projecten een compleet huizenblok ineens onder handen nemen, vragen deze losse woningen om een andere werkvolgorde en planning. In sommige gevallen is zelfs iedere woning een project op zichzelf.

Energiebesparende dakisolatie
De daken van de woningen hebben we vanuit de binnenkant, via de zolders, geïsoleerd met het Supafil Timber Frame-systeem van Knauf. Dit is te gebruiken bij renovatie, voor na-isolatie en bij nieuwbouw en is speciaal ontwikkeld voor hellende daken. Over de gordingen worden folie en rachels aangebracht. De ruimte tussen dak en folie wordt vervolgens vol geblazen met minerale glaswol. Deze vult tot in de kleinste hoekjes, waardoor warmteverlies via thermische lekken wordt voorkomen. Dit geheel wordt netjes afgewerkt met een gipsplaat. Het resultaat is een goed geïsoleerd dak en een keurige afwerking op de zolder, zonder werkzaamheden aan de buitenzijde van de woning.

Blije bewoners
Bij deze woningen is ook alle enkele beglazing vervangen door HR++ beglazing en alle draaiende delen zijn vernieuwd. Nadat deze werkzaamheden door de timmermannen en glaszetters zijn voltooid, is het de beurt aan de schilders om alles van een beschermende verflaag te voorzien. Zo hebben we alle bewoners blij kunnen maken met een goed geïsoleerde woning die er weer piekfijn uit ziet.

Opdrachtgever
Induco