u bevindt zich: home - Projecten - Scholen Boor
Scholen Boor
Oude en innige band Geluk Groep met onderwijs en schoolgebouwen. Prachtige projecten van stichting BOOR in het Rotterdamse

Scholing, scholen, schoolgebouwen, schoolbesturen -daar hebben we als Geluk Groep iets mee. We doen als bedrijf veel aan scholing van jonge mensen, omscholing van ouderen, examinering. In verschillende onderwijsinstellingen participeren we in bestuur en/of raden van toezicht, en last but not least komen we nog uit een onderwijsfamilie ook.

BOOR
Als Geluk Groep hebben we al veel geschilderde schoolgebouwen aan ons portfolio toe mogen voegen. Scholen van zeer uiteenlopende aard: basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, praktijkinstellingen, examengebouwen, hogescholen, universiteitsgebouwen. Zeer divers van onderwijsaard maar ook zeer divers van gebouwvorm en opdrachtgevers.

Sinds 2012 werken we voor stichting BOOR, Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam,  een grote besturenorganisatie met rond de 130 gebouwen in Rotterdam en omgeving. Gebouwen ook zeer divers.

Er zijn er bij van voor de Tweede Wereldoorlog. Die zijn bewaard gebleven ondanks het bombardement en zijn het waard te behouden. Het betreft zogenaamde dertiger-jarengebouwen, prachtig van architectuur, soms schitterend afgewerkt binnen met tegelwerk uit het Jugendstil tijdperk, hoge lokalen met grote kozijnen.

Maar ook gebouwen uit het opbouwtijdperk na de oorlog, tot moderne schoolgebouwen van een tien- of twintigtal jaren oud. Aan ons is de vraag gesteld een groot aantal van deze gebouwen in kaart te brengen met betrekking tot de huidige staat van onderhoud, het glaswerk, enkele of dubbele beglazing, ventilatievoorzieningen, voegwerk, kortom de gehele schil van de gebouwen.

Naar tevredenheid
Het is niet gebleven bij het alleen maar in kaart brengen van de gebouwen. We hebben inmiddels  al diverse gebouwen in opdracht gekregen voor uitvoering, glas- timmerwerk en schilderwerk. Kleine gebouwen maar ook forse gebouwen. Een aantal scholen zijn gereed en hebben we uitgevoerd geheel naar tevredenheid van schooldirecties en BOOR.

Aan een aantal scholen wordt nog volop gewerkt. Een groot  schoolgebouw,  De Kameleon, zijn we inmiddels aan het voorzien van nieuwe ramen, isolatieglas en nieuwe ventilatievoorzieningen in de vorm van roosters.

De school wordt compleet geschilderd, en een nieuwe kleurstelling wordt toegepast. Instandhouding is hier op z’n plaats. Vervangen zou veel verspilling van nog goede onderdelen met zich meegebracht hebben en ook niet onbelangrijk: een aanslag op het milieu geweest zijn met afvoer en verwerking van sloophout, glas en steen.

Fraai resultaat
Volgens een uitgekiend proces van verwijderen houtrot, reparatie met epoxy, lamineren  en deelvervanging in combinatie met toepassing van isolatieglas ontstaat een fraai resultaat, betaalbaar en nog lange tijd geschikt als gebouw voor de huidige functie. Kortom een opdrachtgever met uitdagende projecten waarvoor we met onze expertise oplossingen bieden. We hopen nog vele jaren!
© Copyright 2021 Geluk Groep | Website: Vivars