Klimmen en klauteren op de Bredase ‘Apenrots’
Onderhoud uitvoeren aan de ‘Apenrots’, ga er  maar aan staan. Dit project van AlleeWonen aan De Donk in Breda heeft zijn bijnaam niet voor niets. Het heeft zo’n bijzondere vorm dat de beklimming de nodige hoofdbrekens kost.  De vele hoogte- en gevelverschillen en schuine daken maken dat  sommige plekken bijna niet te bereiken zijn zonder drastische maatregelen te nemen.

Voor de beklimming werd dan ook een compleet plan opgesteld waarin stond aangegeven hoe die hindernissen genomen konden worden. Er is gebruik gemaakt van verschillende types hoogwerker, vaste steigers en rolsteigers. Alleen al het bouwen van de vaste steigers was een kunststukje op zich.

Samenspel
En dan hebben we het nog niet over het werk zelf gehad. Ook dit was een uitdaging. Er was heel veel houtrot en ook was er veel geveltimmerwerk te verrichten, van kleine en grote pastareparaties tot vervanging van volledige kozijndelen. Het samenspel en de afstemming tussen de schilders, timmermannen en houtrotreparateurs was dan ook heel belangrijk. Doordat we alle disciplines in huis hebben, verliep de samenwerking van een leien dakje. 

Dagelijks moest er een half jaar lang heel wat geklommen en geklauterd worden om bij het werk te komen. Maar het resultaat mag er zijn. Nadat de steigers waren afgebroken, kwam er een prachtig glimmende ‘Apenrots’ tevoorschijn.

Website: http://alleewonen.nl/
© Copyright 2021 Geluk Groep | Website: Vivars