Enthousiasme over verbeterplan
Hoe kun je het onderhoud van woningen zo slim mogelijk combineren met het energetisch verbeteren? Die vraag diende zich aan bij vijftien woningen in Kapelle van “RWS partner in wonen” te Goes. In samenwerking met RWS en ketenpartner Van de Velde Installatiegroep is een onderzoek bij deze woningen aan de Kapelse Doolhof uitgevoerd, waaraan diverse energetische berekeningen werden gekoppeld. Aan de hand van een Energie-advies zijn er scenario’s berekend en is een plan van aanpak opgesteld.

Balans
Voor de daadwerkelijke uitvoering is een balans gezocht in kwaliteit, energieprestatie, comfort, veiligheid en investering. Zo worden de woningen naar een gemiddeld A-label (ofwel energie-index onder de 1,2) gebracht technisch verbeterd wat betreft dak, gevel en bodem verbeterd op het onderdeel brandveiligheid en wordt er meer comfort door isolatie en ventilatie gecreëerd.

Enthousiast
In de voorbereiding werkte Geluk Groep intensief samen met “RWS partner in wonen” om de bewoners te enthousiasmeren voor de energiebesparende maatregelen. In het wijkcentrum werd een informatiemiddag georganiseerd waar de bewoners uitleg en informatie kregen over de werkzaamheden. Daarnaast ontvingen de bewoners een informatiebrochure en een aanbieding. Deze aanpak bleek succesvol te zijn. De bewoners waren enthousiast. Er kon zelfs een deelname van 100 procent worden behaald, oftewel:  iedereen doet mee.

Goede informatie
Alle werkzaamheden worden in bewoonde situatie uitgevoerd.  Dit bekent dat goede informatie naar de bewoners en een korte doorlooptijd van groot belang zijn. Alle werkzaamheden zijn dan ook van te voren lean gepland en gecommuniceerd met de bewoners. Zij weten zodoende wat op welke dag gebeurt. Ook kunnen ze rekening houden met eventuele overlast.

Kleurenplan
Als klap op de vuurpijl is een nieuw kleurenplan voor de
woningen samengesteld. De bewoners kregen de keuze wat betreft de kleur van de deuren. Het eindresultaat is fantastisch geworden! De woningen staan er strak en energiezuinig bij. De Doolhof heeft ‘geluk’ gehad en is klaar voor de toekomst.

Skala van werkzaamheden
  • Aanbrengen van een nieuw buitendak met buitendakisolatie
  • Aanbrengen van brandwerende scheiding
  • Vervangen van alle gevelkozijnen door kozijnen met HR++ beglazing
  • Na-isoleren van de begane grondvloer
  • Aanbrengen van zonnepanelen
  • Aanbrengen van een vraag gestuurd ventilatiesysteem
  • Vernieuwen van de gasleiding in de kruipruimte
  • Uitvoeren van asbestsanering
  • Vernieuwen van het gevelvoegwerk

Website: https://www.rwsgoes.nl/
© Copyright 2021 Geluk Groep | Website: Vivars